Kokybės sertifikatai
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Laimingi žmonės savo laime dalinasi su Globos namų bendruomene

Pelutavos žemėse ūkininkaujantis kelmiškis Zigmas Ričkus save vadina laimingu žmogumi, kuris savo laime dalinasi su Šiaulių miesto savivaldybės globos namų bendruomėne.
 
Gerbiamas Zigmai, nuoširdžiai dėkojame Jums už paramą ❤

Pasitinkame 34-ąjį Lietuvos laisvės pavasarį

1990 metų kovo 11-oji tapo ypatinga diena, kai buvo išpildyta drąsi svajonė „Lietuva bus laisva!“, ir tai tapo mūsų gyvenimo tikrove. Tai diena, kai buvo pasirašytas Nepriklausomybės atkūrimo aktas ir prasidėjo nepriklausomos Lietuvos valstybės laisvės ir gyvavimo kelias.

Šiaulių miesto savivaldybės globos namų bendruomenės nariai, drauge su tūkstantine minia žingsniavo Šiaulių miesto gatvėmis ❤️

Globos namų senjorai gurkšnodami puopiečio arbatą diskutavo apie Kovo 11 svarbą kiekvieno jų kasdienybėje ❤️

Su Lietuvos valstybės atkūrimo diena!

Šiaulių miesto savivaldybės globos namų bendruomenė sveikina su Lietuvos valstybės atkūrimo diena!

Globos namų senjorus lepina Cukraus Ūsai desertai

Cukraus vata - ne tik saldus desertas, ji - nostalgiškų linksmų ir nerūpestingų dienų simbolis.
 
Globos namų seneliai dėkoja Globos namų rėmėjai - desertinei Cukraus Ūsai už gardžias dovanėles.

Kvėpavimo joga – mūsų kvėpavimo gerinimui ir energijos didinimui

Kvėpavimo joga moko mus kaip maksimaliai išnaudoti visą plaučių tūrį ir kontroliuoti kvėpavimą. Taisyklingas kvėpavimas turi būti gilus, lėtas ir ritmingas, veiklą pristato slaugytoja Elmutė.
 
Dauguma žmonių kvėpuodami naudoja tik dalį savo plaučių tūrio. Jie kvėpuoja paviršutiniškai, per mažai išplėsdami krūtinės ląstą ir nepakankamai aprūpina organizmą deguonimi. Tokie žmonės vaikšto susikūprinę, kenčia nuo nugaros ir sprando skausmų, labai greitai pavargsta ir patys nežino kodėl. Jiems reikėtų išmokti pilno jogos kvėpavimo.
 
Susirinkusias Globos namų bendruomenės moteris, specialistė mokė, kad kvėpavimo jogos metu svarbu teisingai kvėpuoti, atsisėdus patogioje žmogui pozoje.
 
Elmutė mus mokė, - uždėkite vieną ranką ant pilvo, o kitą ant krūtinės. Lėtai įkvėpdamos jauskite, kaip iš pradžių išsipučia pilvas, po to - krūtinės ląsta ir galiausiai viršutinė krūtinės dalis. Iš pradžių iškvėpkite orą iš apatinės plaučių dalies, po to iš vidurinės ir galiausiai iš viršutinės.
 
Anot specialistės, įkvėpimas pilnu jogos kvėpavimu vyksta trimis etapais. Pirmiausiai diafragma nusileidžia ir oras patenka į žemiausią plaučių dalį. Tada tarpšaonkauliniai raumenys išplečia krūtinės ląstą ir oras patenka į vidurinę plaučių dalį. Galiausiai užpildoma viršutinė krūtinės dalis.

Naujus metus senjorai pasitinka sportuodami

Po švenčių grįžtame į įprastinę dienotvarkę ir renkamės pajudėti grupiniuose užsiėmimuose antradieniais ir ketvirtadieniais.
 
Masažuotoja Justė džiaugiasi, kad senjorai puikiai įsisavina judėjimo svarbą, jie žino kaip sau gali padėti esant juosmeninės stuburo dalies skausmui, pečių juostos įtampai, galvos svaigimui ir t.t.
 
Sportuojančios moterys pasakoja, kad aktyviai pradėjusios dieną lengviau užmiega vakare, pasikraunama gera energija ir nuotaika.
 
Specialistė primena, kad sportas padeda nuvarginti kūną, todėl vakare lengviau užmiegame ir leidžiame pailsėti nuvargusiam protui. Sportas turi teigiamos įtakos visai kraujotakos sistemai, todėl vakare širdis plaka ritmingiau, lėčiau, užmiegame lengviau ir gilesniu miegu.
 
Sportas padeda kūną aprūpinti deguonimi, kurio labai reikia norint susikaupti ir jaustis žvaliems. Sportuojant pakyla kraujospūdis ir kūnas siekia visus raumenis prisotinti deguonimi. Todėl išsisklaido miegai, sušyla galūnės, suaštrėja mąstymas.

Angelo trimitas šauks mūsų namams sėkmę 2024 metais

Nuoširdžiai dėkojame Kristinai Juknevičienei už dovaną Šiaulių miesto savivaldybės globos namų bendruomenei.
Žavioji dama padovanojo Giedantį angelą, kuris tikime, kitais metais atneš didelę sėkmę ant savo sparnų ❤

Šventinis miestelis džiugina senjorų širdis

Gruodis - švenčių laukimo mėnuo, taip norisi, kad šv. Kalėdos džiugintų ir sielą, ir akis.
 
Senjorai dalindamiesi savo vaikystės prisiminimais teigia, kad jų prisiminimuose natūralios žaliaskarės vaizdinys.
 
Senjorai prisimena, kad vaikystėje Kalėdų eglutės buvo puošiamos obuoliais, saldainių popierėliais ar spalvoto popieriaus pynėmis, šiaudiniais žaisliukais, žvakutėmis.
 
Kūčių vakarienės metu, kada ant stalo degdavo natūralaus vaško žvakės, šeimininkės svetainės erdvėje kabindavo šiaudinius sodus - sėkmingų metų simbolius.
 
Šiais metais Savarankiško gyvenimo namų specialistės Ilona ir Danutė bendruomenę susibūrė bendrai veiklai - imbierinio miestelio kūrimui. Meduolinis miestelis ne tik spinduliuoja jaukumu, imbierinių meduolių kvapas džiugina visus užsukusius į Šiaulių miesto savivaldybės globos namus.
 
Pasak specialisčių, imbierinio miestelio kūrimas nesudėtingas konditerinis procesas, svarbu nepritrūkti įkvėpimo namelio puošybai. Tinkamo glajaus parinkimas yra viena svarbiausių sėkmingo imbierinio namelio pagaminimo paslapčių.
 
Imbieriniai meduoliai - puiki dekoracija, gardėsis, o galbūt ir dovana artimiesiems!
 
Kūčių šventės išvakarėse, socialinės darbuotojos Žydrūnė, Rita ir Tatjana greta nuostabios, šiaudinėmis dekoracijomis puoštos šventinės eglutės ir gardžiai kvepiančio imbierinio miestelio pakvietė bendruomenės nykštukus įsiamžinti šventinėje fotosesijoje.
 
Trys žavios elfės, linki jaukių, šiltų, linksmų šv. Kalėdų! Tegul ateinantys metai būna kupini santarvės, ramybės ir vilties ❤❤❤

Šventinį šurmulį pasitinkame apskritojo stalo diskusijoje „Jūsų metai – musų turtas“

Kaip jaučiausi asmuo sulaukęs vyresnio amžiaus? Pakiliai, nes amžius – yra laisvė ir mėgavimąsis patirtimi, vieningai teigia Globos namų bendruomenės nariai.
 
Šventinę popietę slaugytoja Elmutė pradėjo poetės Ligitos eilėmis:
„Esi tik žemės svečias, kiek būsi - nežinai, o dienos sparčiai lekia, žiūrėk jau pražilai.
Jaunystėje šėliojai, svajingi vakarai, tada tu negalvojai, kokie tau bus keliai. Mylėk, svajok kol dar gali, kol žvaigždės nesileidžia, dėkok kad gyveni“.
 
Šiandien apskritojo stalo diskusijoje specialistė skatino senjorus dalintis savo sveikatingumo ir ilgaamžiškumo patirtimi, daugelis senjorų teigė, kad ieškodami sveikatą stiprinančių medžiagų – pirmiausiai išbando natūralias priemones: medų, arbatžoles, kvėpavimo pratimus, naudoja didelę maistinę naudą turinčius maisto produktus.
 
Sveikata pats brangiausias turtas ir neįvertini jos tol, kol nesusergi ar suprastėja atmintis. Diskusijos metu slaugytoja Elmutė papasakojo apie ajuverdos medicinos paslaptis, stiprinančias mūsų atmintį. Slaugytoja priminė, kad viena iš pačių geriausių aterosklerozės profilaktinių priemonių – graikiniai riešutai. Vyresnio amžiaus asmanims naudinga gerti morkų ir burokėlių sultis, vartoti ginkmedį, B12 grupės vitaminus.
 
Iš ajuverdinių praktikų padedančių stiprinti atmintį siūloma rinktis meditaciją, kokybiško kvėpavimo technikas, teisingas kvėpavimas padeda pagerinti smegenų kraujotaką.
 
Diskusijos metu senjorai prisiminė žinomų žmonių mintis:
????Galva be atminties – tai kaip tvirtovė be įgulos (Napoleonas);
????Atmintis ir mąstymas kuria patirtį (F. de Rochas);
???? Prižiūrėkite kūną, jeigu norite, kad gerai dirbtų Jūsų protas (R.Dekartas);
???? Spręskite apie savo sveikatą iš to kaip jus džiugina rytas ir pavasaris (H.D.Toras);
????Pati blogiausia negalia iš visų – būti prisirišusiam prie savo negalavimų (Seneka);
????Optimizmas – ne tik sveikatos požymis, bet dar ir veiksmingiausia priemonė, sauganti nuo ligų (S.Smailsas).
 
Stiprindami atmintį, bendruomenės nariai vieni kitiems mynė mįsles, dainavo dainas, vaišindamiesi gardžiu pyragu ir arbatžolių arbatomis.
 
Mielieji, Linkime Jums sveikatos, džiaugtis mažais dalykais, paverčiant kiekvieną dieną maža švente ❤❤❤

„Šiltų apsikabinimų" popietė Savarankiško gyvenimo namuose

Šventinę atmosferą namuose kuria daugybė dalykų: Kalėdų eglė, vainikas, stalo puošmenos, traškantis židinys, kepamų pyragų kvapas ir kt. Dar vienas būtinas daiktas mūsų jaukiuose namuose - natūralaus vaško žvakės.
 
Žvakės yra nepakeičiama interjero dalis, o šaltuoju metų laiku žvakės kuria ypatingą namų jaukumą.
 
Mėgaujantis žvakių magija - žvakės dovanoja išskirtinius pojūčius, kuria nuotaiką ir įtakoja mūsų emocijas.
 
Savarankiško gyvenimo namuose, socialinė darbuotoja Žydrūnė subūrė senjorus kūrybinėje „Šiltų apsikabinimų" žvakių liejimo edukacijoje, kurią vedė žavioji edukatorė Ramunė ❤
 
Edukacijos metu, senjorai susipažino su natūralaus vaško žvakių liejimo technikomis, praktiškai išbandė ir pasigamino masažines žvakes.
 
Masažinės žvakės - kosmetinė priemonė masažui, kūno priežiūrai, kuri tekia malonumą asmens kūnui ir sielai.
 
Degdamos masažinės žvakės pripildo kambarį maloniu aromatu, o aliejai lydosi ir šildosi iki reikiamos konsistencijos, tinkančios švelniam masažui. Kai žvakės viršus pasidaro skystas, pilame skystį į ranką ir masažuojame rankas, kojas bei visą kūną. Šiltas masažo aliejus maitina ir drėkina odą, atpalaiduoja ir nuima stresą.
 
Laukdamas gražiausių metų švenčių, būk savo namų jauko kūrėju ir tu!!!! ❤❤❤