Kokybės sertifikatai
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Seniai pamesta, iš naujo atrasta - šildanti vilnos galia

Nuo senų senovės, žmonės naudojo skirtingų gyvūnų vilną gydydami įvairias ligas.
 
Sąnarių skausmui malšinti, žmonės dėvėjo šunų arba kupranugarių vilnos kojines ir pirštines. Manoma, kad sveikiausi drabužiai yra megztiniai ar liemenės, pagaminti iš grubios ožkos ar avies vilnos.
 
Šiurkšti vilna gerina odą ir nervų sistemą, bei kraujotaką. Žmonėms, sergantiems inkstų ligomis, patariama dėvėti minkštus, avių arba ožkų vilnos drabužius. Taip pat, daugybė tyrimu rodo, jog natūralios vilnos patalynė/miegmaišiai yra siejami su geresne miego kokybę. Be to, nustatyta, kad merino vilna padeda žmonėms, kenčiantiems nuo lėtinių odos ligų.
 
Žmogaus plaukai veikia kaip jutiminis organas ir dėl vilnos pluošto struktūros skirtinga jėga yra stimuliuojamos paviršinių sensorinių nervų galūnės. Tokio tipo stimuliacija stipriai ramina, migdo ir netgi turi lengvą nuskausminamąjį poveikį.
 
Medžiagos prisilietimas gerina kraujo tėkmę ir sąlytis su vilnoniu audiniu atkartoja švelnų masažą ir skausmą raminantį rankos prisilietimą.
 
Atitinkamas, bet neerzinantis šiurkštumas generuoja papildomą šilumą ir veikia kaip mikromasažas. Joks kitas audinys negali atkartoti tokio stipraus teigiamo efekto per kontaktą su odą.
 
Vilnonės antklodės, pagalvės, kaklo pagalvėlės, lovatiesės, juosmens diržas, alkūnės, kelio ir peties sąnario pagalvėlės, kepurės ir pirštinės teikia naudos gydant šias ligas: reumatines uždegimines ligas, ankilozinį spondilą; degeneracines sąnarių ligas, tarpslankstelinių raumenų pažeidimus ir kt.
 
Šiaulių miesto savivaldybės globos namų kineziterapeutė Justė po masažo procedūrų, vaistinių tepalų įtrynimo naudoja vilnones movas, kurias specialistei pagal individualius senjorų poreikius numezgė socialinio darbuotojo padėjėja Alma.

Informacija atnaujinta
2022-06-21