Kokybės sertifikatai
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Vitaminų bomba – vaisių ir daržovių glotnučiai

„Glotnutis, trintukas, „smūtis" – tai maisto smulkintuvu pagamintas vaisių / daržovių/ pieno produktų /ar jų alternatyvų/ bei kitų priedų kokteilis. Didelė stiklinė tokio gėrimo tapo bene „sveikos mitybos“ vizualine etikete, Globos namų bendruomenei pasakoja slaugytoja Asta.
 
Nuovargis, mieguistumas ir silpnumas – pirmieji požymiai, kad išalintam žmogaus organizmui trūksta energijos ir vitaminų. Dažniau nei kiti su nusilpusio imuniteto problemomis susiduria žmonės, kurie pamiršta poilsį bei sveikos mitybos principus, teigia slaugytoja Asta.
 
Globos namų bendruomenė nariams degustuojant specialistės glotnučius, Asta išskiria patarimus trintų kokteilių gamybai:
 
- Naudokite daržoves, gardinkite savo kokteilius kalafiorais, brokoliais, žirneliais ar burokėliais. Naudojami mažais kiekiais jie duos saldų skonį, kreminę tekstūrą ir ryškias spalvas, o jūs nepastebimai įtrauksite į savo mitybos racioną gerą vitaminų ir žalumynų dozę.
 
- Ledukus keiskite šaldytais vaisiais, trindami šaldytus vaisius vietoje ledukų, kokteiliams suteiksite dar daugiau tirštumo ir jūsų gėrimas tirpstant ledukams nepasidarys vandeningas.
 
- Jei jūs nemėgstate žalios spalvos, pabandykite špinatus ar lapinius kopūstus kokteilyje paslėpti įmaišę šaukštelį kakavos arba riešutų sviesto. Galėsite smaližiauti nepakartojamu šokoladiniu pieno kokteiliu, o žalumynų neliks nė pėdsako.
 
- Saugokite savo kokteilinę, pirmiausia, į indą supilkite skystus ingredientus (t.y. pasirinktą augalinį pieną ar vandenį) ir tik tuomet berkite viską kas liko, taip apsaugosite kokteilinės ašmenis nuo susibraižymo ar gedimo.
 
- Dažnas ingredientas, sutinkamas kokteilių receptuose yra bananai, Jei jų nemėgstate ar bandote išvengti papildomo cukraus, bet vis vien siekiate išlaikyti kreminę gėrimo tekstūrą – išbandykite graikišką ar kokosų (puiki alternatyva veganams) jogurtą.
 
- Pasirinkite teisingą bazę, jei norite kažko lengvo ir gaivinančio – į kokteilį pilkite vandens. Augalinis pienas (kokosų, avižų, migdolų) labiau tiks toms progoms, kai norisi tiršto, kreminio ir sotaus pusryčių gėrimo.
 

Skanaus!!!

Informacija atnaujinta
2022-10-21