Kokybės sertifikatai
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Lavinamieji žaidimai ugdo senjorų savarankiškumą

Lavinamieji žaislai — viena iš pagrindinių priemonių, padedančių vaikams ir suaugusiems susipažinti su pasauliu ir jo funkcionavimo pagrindais, nes įvairūs edukaciniai žaislai turi skirtingas funkcijas ir lavina skirtingus žmogaus gebėjimus ir įgūdžius! Svarbu taip pat nepamiršti, kad tokie žaidimai yra tinkami ir reikalingi ne tik kūdikiams, bet ir žmonėms su negalia, senyvo amžiaus asmenims, patyrusiems traumą ir kt.
 
Socialinių paslaugų gavėjai susiduria su senėjimo procesu: su sunkumais manipuliuojant daiktais, naudojantis stalo įrankiais ir smulkiais buitiniais prietaisais, dalis jų sunkiau supranta žodines komandas, kiti nebegeba prisiminti spalvų ar daiktų pavadinimų dėl rimtesnių ligų. Kineziterapijos užsiėmimų metu ieškome naujų metodų, padedančių palengvinti senjorams kasdieninę veiklą. Senyvo amžiaus žmonėms kartais sunku pripažinti, kad jie nebegeba atskirti figūrų, spalvų ar raidžių, todėl lavinamieji žaidimai padeda pasikartoti iki šiol lengvai atrodžiusias užduotis.
 
Kineziterapinių užsiėmimų metu naudojome skirtingas taktilines priemones pagamintas iš įvairių medžiagų: popieriaus, kartono, plastiko, metalo, medienos. Žmogus lytėdamas jas, jaučia skirtingas struktūras, pojūčius.
Kasdieninėse veiklose siekiame, kad senjorai pasikartotų senai jiems žinomas spalvas ir gebėtų jas atskirti iš paveikslėlių, dėlionės - puiki priemonė lavinti atmintį, vaizduotę.
 
Kineziterapeutės Justė ir Vaida, teigia, kad mėgstamiausias lavinamasis užsiėmimas senjorams - žvejybos žaidimas, kurio metu labai svarbu tinkamai ir koordinuotai atlikti rankų judesius, kad asmuo pagautų žuvį.

Informacija atnaujinta
2023-01-19