Kokybės sertifikatai
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Dalyvaujame "Baisiai gražios morės" rinkimuose

„Užgavėnių balaganas Šiauliuose“ prasidėjo Kaštonų alėjoje, kurioje buvo eksponuojama „Baisiai gražių Morių“ paroda, kurioje savo Mores eksponavo 24 Šiaulių miesto įstaigos ir organizacijos. Mūsų gražuolė Morė Oksana, sulaukė daug liaupsių ir pagyrų. 

Užgavėnių šventės metu įvairios būtybės susibūrė į persirengėlių eiseną, kurioje žygiavo per 300 dalyvių, tarp jų linksminosi ir Šiaulių miesto savivaldybės globos namų bendruomenės nariai. Iš Kaštonų alėjos, miesto bulvaru, Vasario 16-osios gatve, Aušros taku iki pat Talkšos ežero pakrantės aidėjo keliaujančių persirengėlių juokas, buvo žaidžiami žaidimai ir krečiamos linksmos išdaigos.

Vakare prie Talkšos ežero susigrūmė du personažai, be kurių Užgavėnės neįvyktų – Lašininis su Kanapiniu. Lašininis – žiemos įsikūnijimas, kuris dvikovoje pasirodė storas ir riebus, simbolizuoja tinginystę, apsileidimą, persivalgymą. Kanapinis – priešingai, pavasario įsikūnijimas, kuris į kovą atskubėjo lieknas ir išstypęs, pilvą persijuosęs virve. Jis – darbštumo, pasninko simbolis. Lemiama kova Talkšos ežero pakrantėje baigėsi Kanapinio triumfu. 

Renginio kulminacija – iškilminga Morių deginimo ceremonija.

Informacija atnaujinta
2023-02-21