Kokybės sertifikatai
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Fraktalų piešimas – kelias į save per spalvas ir formas

Globos namuose vyko edukacija „Fraktalų piešimas“, kurią vedė viešnios iš Šiaulių miesto savivaldybės „Aido“ filialo vyresn. bibliotekininkė Ieva Kadžiulytė ir kultūrinės veiklos vadybininkė ryšiams su visuomene Jurgita Januševičiūtė – Taralė.
 
Edukacija organizuota įgyvendinant Lietuvos kultūros tarybos ir Šiaulių miesto savivaldybės finansuotą projektą „Lietaus vaikai po bibliotekos skėčiu 2“.
 
Kas yra fraktalai ir fraktalų piešimas?
Terminas „fraktalas“ kilęs iš lotyniško žodžio fractus, reiškiančio „sudarytas iš dalių“ ir yra naudojamas tiek matematikoje, tiek ir įvardinant mus supančius reiškinius. Fraktalinės formos yra visur aplinkui mus – tai ir debesys, ir kalnagūbrių viršūnės, ir gėlių žiedlapiai, ir jūros bangos, ir medžių lapuose atsikartojanti paties medžio forma ir dar daug kitų.
 
Kuo naudingas ir kur naudojamas fraktalų piešimas?
Fraktalinis piešimas yra puiki savidiagnostinė priemonė, naudojama dirbant su emocinių problemų, traumų, psichologinių sutrikimų, įvairių fizinių negalavimų turinčiais žmonėmis.
 
Pagrindinis fraktalų piešimo tikslas – piešiant ir spalvinant elementarų, kiekvienam prieinamą piešinį susijungti su savo pasąmone, per intuityviai atėjusių spalvų ir formų prizmę ištraukti iš jos informaciją apie savo emocines, psichologines problemas iš praeities, dabarties ir net ateities tam, kad jas galima būtų įvardinti, pripažinti, o svarbiausia – savarankiškai spręsti ir koreguoti per fraktalinį piešimą bei spalvinimą.
 
Globos namų bendruomenė nuoširdžiai dėkoja viešnioms už įdomios edukacijos organizavimą ????????????

Informacija atnaujinta
2023-04-03