Kokybės sertifikatai
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Skanaujame medų mėgaudamiesi literatūros kūriniais

Meninis skaitymas yra svarbus ne tik lavinant skaitymo įgūdžius, bet ir ugdant kūrybinį mąstymą, kalbos įgūdžius ir dėmesio koncentraciją.
Viešnia, teatro aktorė Jūratė Levickaitė Globos namų bendruomenės nariams skaitė ištraukas iš lietuvių autorių prozos kūrinių, deklamavo poeziją. Susitikimo pabaigoje su visais gyventojais aktorė atliko bendrą Vytauto Kernagio dainą.
Šiaulių miesto savivaldybės viešosios bibliotekos darbuotojos atvežė senjorams skaitytojų padovanotų knygų, taip pat, laisvalaikio prasmingesniam praleidimui, dovanojo bibliotekos senjorų rankdarbių būrelio moterų padarytą ir išpieštą „Domino" žaidimą.
Linartų soduose bitininkaujantis Vytautas Marcinkevičius praėjusį antradienį aplankė Globos namų senjorus. Vytautas su šeimyna Linartų soduose apsigyveno maždaug prieš du dešimtmečius, tiek laiko ir bitininkauja. Bitininkas pats meistrauja originalius avilius. Vieni – kaip žmonių namai su langeliai, kiti – kaip senovinės skrynios. Be įprasto medaus Vytautas, įsigijęs specialią maišyklę, dar ir kreminio medaus pasigamina.
Susitikimo metu, Vytautas supažindino mus su skirtingomis medaus rūšimis, ragavome bičių duonelės, žiedadulkių. Pasmaližiavus medučio bitininkas pakvietė mus „pasiklausyti bičių gyvenimo“, mat susitikimo metu turėjome galimybę pasiklausyti ir apžiūrėti avilyje gyvenančių bičių šeimos gyvenimo.
Susitikimo pabaigoje kiekvienas dalyvis turėjo galimybę susisukti natūralaus vaško žvakutę, taip pat, įsigyti Vytauto bityno medaus ir kitos bitininko produkcijos.
Būkite sveiki ir smaližiaukite medų!
Dieną pradedame Augustino Dainio eilėmis „Suprasti jūrą“:
„Bangų išsiliejimo ant kranto ritmas ir monotonija.
Kai geriau įsiklausai, ištrina visas sunkias mintis
ir palieka tik gryną plazdantį ir gaivinantį „esu“,
ištrūkus iš miesto ir pavargus nuo jo sunkių darbų.
Suprasti jūrą yra suprasti save ir tapti išmintingesniam.
Dvasia smelktis į jūrą, visada tą pačią, bet besiskiriančią
bangų stiprumu, vėjo kryptimi ir dangaus, skęstančio
toli į vandenis, spalva, tai ramia, tai dramatiška…
Suprasti jūrą – tai suprasti bangų ritmą ir monotoniją.
Kiekvienos bangos išsiliejimas ant kranto visada
kitoks ir drauge tas pats, nepavargstantis nuo veržimosi.
Tokia pat yra ir meilė, reikalaujanti kasdien iš ryto
iš naujo žengti žingsnį link mylimo žmogaus ir atkurti
švelnųjį santykį. Ši pastanga kiekvieną dieną vis kita,
tačiau drauge ta pati, monotoniškai kartojama metų metus.
Meilės, kaip ir jūros, išganinga monotonija – tai pakilimas,
tai atoslūgis, kurių bėgiais kasdien juda mūsų gyvenimai.
Žiūrėk į jūrą ir išmintingesnis tapk patirdamas kasdienį
meilės stebuklą – Saulę, apie kurią sukasi gyvenimo planetos!“
 
Klausydamiesi jūros ošimo kartu su Savarankiško gyvenimo namų bendruomenės nariais atsipalaidavome kūrybinėse dirbtuvėse „Jūros dvelksmas“, kuriose iš įvairiausių jūros dovanų: kriauklių, akmenukų, jūros žvaigždžių, smėlio, gintaro, medžio kūrėme dekoracijas, kuriomis papuošėme kiekvieną namų kertelę.
Kaip teigia socialinė darbuotoja Tatjana, mielos rankų darbo smulkmenos pagamintos su didele meile, džiugina senjorus bei atpalaiduoja, o susibūrimas į „Jūros dvelksmo“ kūrybines dirbtuves - leidžia pajusti jūros dvelksmą.
Kūrybinių dirbtuvių metu, atsidarėme vienos dienos kavinukę, kurioje skanavome ne tik gardžią kavą, bet ir namuose keptas bandeles, sausainius, kurių užburiančiam kvapui neatsispyrė nei vienas Globos namų svečias.
Mielai kviečiame į svečius pasigrožėti mūsų atsinaujinusiu interjeru!

Informacija atnaujinta
2020-09-01