Kokybės sertifikatai
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Sapnų gaudyklėmis gaudome gerus sapnus

Makrame yra sena dekoratyvinių mazgų rišimo technika, dažniausiai ji vadinama jūreivių ir karalienių amatu, ši technika atsirado arabų šalyse ir buvo naudojama norint užbaigti rankšluosčių galus, po to, kai pradėjo veikti jūrų keliai, šį amatą pamėgo ir jūreiviai
Karalienės Viktorijos laikais mazgus pindavo dvare, šis amatas būdavo patogus tada, kai dvaras skendėdavo prieblandoje, nes jam nereikia šviesos – mazgus galima jausti rankomis.
Socialinė darbuotoja Ineta, pradėjusi domėtis mazgų rišimo (macramé) technika bei jos pritaikymo galimybėmis interjere, technikos subtilybes išbandė kartu su Globos namų senjorais rišdama sapnų gaudykles.
Sapnų gaudyklės, tai ne tik jaukus ir originalus interjero akcentas, legendos skelbia, kad šis amuletas apsaugo nuo blogų, piktų minčių, nemalonių sapnų, padeda greičiau užmigti ir miegančiajam siunčia ramius, spalvotus ir džiugius linkėjimus iš sapnų pasaulio saugantis žmogaus sapnus.
Ineta tikina, jog šį, puošniai atrodantį talismaną nesunku pasidaryti savomis rankomis, makrame technikoje yra du trys pagrindiniai mazgai, o visi kiti – modifikacijos ir pagražinimai.
Džiaugdamiesi kūrybinių dirbtuvių rezultatais, sapnų gaudyklėmis papuošėme Globos namų ir dienos centro Goda viešąsias erdves.

Informacija atnaujinta
2020-11-12