Kokybės sertifikatai
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Psichologinių paslaugų svarba vyresniame amžiuje

Vyresniame amžiuje žmonės susiduria su dauguma iššūkių, tokių kaip išėjimas į pensiją ar prastėjanti sveikata, kurie lemia psichologinės būklės pakitimą, teigia Šiaulių miesto savivaldybės globos namų psichologė Donata.
Psichologės teigimu, vienas iš pagrindinių iššūkių, senjorams sukeliantis prastą emocinę būseną – didėjantis vienišumo jausmas, kurį įtakoja nuolat mažėjantis žmonių, su kuriais bendraujama, ratas.
Visa tai gali būti priežastis antrinėms problemoms – bendravimo ar dėmesio iš artimųjų trūkumui bei sunkumai susitaikant su artimo žmogaus (pvz., sutuoktinio) mirtimi. Be viso to, vyresnio amžiaus žmonės labiau linkę permąstyti savo gyvenimą, įvertinti (ne)pasiektus tikslus, apgalvoti ateitį, senjorai pasižymi didesniu nerimo, baimės ir depresijos išreikštumu.
Dėl šių priežasčių psichologinė pagalba vyresniems asmenims yra labai svarbi, siekiant užtikrinti emocinį stabilumą, patenkinti bendravimo ir dėmesio poreikį, padėti iš naujo susidėlioti prioritetus ir tikslus, adaptuotis naujoje aplinkoje bei didinti pasitenkinimo gyvenimu jausmą.
Džiaugiamės, kad galime pasiūlyti daug skirtingų paslaugų Šiaulių miesto savivaldybės globos namų senjorams, užtikrindami aukščiausio lygio socialinių paslaugų teikimą.

Informacija atnaujinta
2021-04-09