Kokybės sertifikatai
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Parafino vonelės procedūromis lepiname rankeles

Atvėsus orams Globos namų kineziterapeutė Justė kartu su bendruomenės nariais lepinasi parafino vonelės procedūromis.
Parafino vonelė veikia termoterapijos principu, rankos mirkomos skystame ir didesnės temperatūros vaške, kol apsidengia keliais sluoksniais. Mes bandėme padengti dviem ir trimis sluoksniais. Rankoms pasidengus parafinu, jas apdengiame maišeliu arba maistine plėvele ir įvyniojamos į rankšluostį. Šilumoje kietėdamas parafinas atveria odos poras, pašalina toksinus.
Parafino terapijos nauda:
Ši procedūra drėkina ir detoksikuoja, gerina kraujotaką, medžiagų apykaitą, taip pat skatina odą atsinaujinti. Procedūra mažina lėtinio artrito skausmus, atpalaiduoja įsitempusius raumenis, gerina sąnarių lankstumą, atpalaiduoja pavargusias rankas.. Parafino voneles privalumas - atkuriamas odos elanstingumas ir dėgmės balansas.
Gyvename klimate, kuriame dažniausiai saulė ir šiluma nelepina. Mes jau išmokome ir įpratome rūpintis veido oda, bet ne veltui sakoma, kad amžių dažniausiai išduoda moters rankos, kai rankų oda išsausėja, suskilinėja anglų gydytojai skatina prisiminti parafino terapiją.
Kas tai yra Parafino terapija ir kaip ji veikia?
Prieš parafino terapiją atliekamas lengvas rankų šveitimas bei masažas. Po to rankos (beje, ši procedūra tinka ir kojoms) panardinamos į parafiną, kuriame gausu naudingų medžiagų. Serumu suteptos rankų odos temperatūra pakyla vienu ar dviem laipsniais, o parafino sluoksnis neleidžia odai atvėsti. Todėl suminkštėja raginis jos sluoksnis, atsiveria poros, visos aktyviosios medžiagos prasiskverbia į giluminius sluoksnius. Šiluma verčia odą prakaituoti ir taip pašalina toksinus. Ši procedūra veikia net savaitę.
Kam tinka Parafino vonelės?
Gydytojai ją rekomenduoja visiems, kurių kraujotaka sutrikusi. Ypač pravartu besiskundžiantiems šąlančiomis galūnėmis. Parafino terapija taip pat padeda pašalinti įtampą ir nerimą. Procedūra visiškai saugi ir atpalaiduojanti, todėl tinka tiek vyrams, tiek moterims siekiantiems pasirūpinti savo rankomis.

Informacija atnaujinta
2021-12-20