Kokybės sertifikatai
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Ypatinga gimtadienio šventė Šiaulių miesto savivaldybės globos namuose

Vasario 3-oji Šiaulių miesto savivaldybės globos namams ypatinga diena, garbingą 103-ąjį jubiliejų pasitiko Globos namų senjorė Veronika.
 
Garbingo gimtadienio proga, Veroniką sveikino Šiaulių miesto savivaldybės globos namų bendruomenė ir Civilinės metrikacijos skyriaus vedėja Vilma.
 
Gimimo dienos šventėje, spragsint gimtadienio fejerverko liepsnelėms, Globos namų direktorė Danutė linkėdama sveikatos Veronikai, džiaugėsi, kad Globos namuose gyvena stiprūs, ilgaamžiai senjorai.
 
Veronikos gyvenimo istorija labai įdomi, Veronika yra gimusi Čikagoje (Jungtinėse Amerikos Valstijose), ten jos tėvai buvo išvykę uždarbiauti. Šeima gyveno nuomojame butelyje, nes neplanavo ilgai pasilikti Čikagoje, artimieji likę Lietuvoje kvietė grįžti ir padėti dirbti žemės darbus. Veronika buvo dviejų metukų kai su tėvais ir seserimi išplaukė iš Amerikos su garlaiviu ir pasiekė Lietuvą.
 
Veronikos profesija – pradinių klasių mokytoja, pedagogės kelią moteris pradėjo dar prieš karą, paskutiniais nepriklausomos Lietuvos metais. Pirmoji jos mokykla buvo Kirdonių, Biržų rajone. Senolė pasakodavo, kad mokykla buvo ūkininko seklyčioje, 10 metrų ilgio patalpoje mokėsi 71 mokinys.
 
Savo šeimos Veronika nesukūrė, visą gyvenimą moteris gyveno apsupta draugų ir mokinukų, vėlesniame amžiuje moteris gyveno viena, kurį laiką Veronika gyveno su globėja, vėliau Veronika apsigyveno Šiaulių miesto savivaldybės globos namuose. Apsupta ją gerbiančių ir mylinčių žmonių, būdama stipresnės sveikatos, moteris Globos namus laikė geriausia likimo dovana, dažnai kartodama, kad šie namai kaip „Amerikoniška svajonė seneliams“ – pasakoja socialinė darbuotoja Simona.
 
Pildydami senjorės Veronikos svajones, linkime sveikatos, vertindami neįkainojamą moters gyvenimo patirtį ❤❤❤
 
 

Informacija atnaujinta
2022-02-03