Kokybės sertifikatai
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Individualios kineziterapijos veiklos stiprina senjorų sveikatą

Senjorų kasdieninėse veiklose netrūksta ne tik kūrybinių užsiėmimų, bendravimo ir išvykų, vienos svarbiausių sveikatos priežiūros paslaugų - kineziterapijos ir masažo paslaugos.
 
Taisyklingas judesys yra viena iš pagrindinių reabilitacijos bei gydymo priemonių, padedančių atstatyti tinkamą organų, raumenų grupių ir kitų kūno sistemų veiklą, teigia kineziterapeutės Justė ir Vaida.
 
Specialistės išskiria individualios kineziterapijos naudą:
• gydomas ne tik pažeistas organas, bet ir visas kūnas;
• normalizuojamas raumenų tonusas ir atstatoma jų jėga;
• padidėja sąnarių paslankumas;
• lavėja koordinacija ir pusiausvyra;
• dėmesys skiriamas asmeniškai, todėl gyventojas saugiai atlieka skirtus pratimus ir greičiau pasiekia sveikatos būklės pagerėjimą.
 
Individualios kineziterapijos metu, pratimus senjorai atlieka tiksliais judesiais, nes jiems nurodoma teisinga pradinė padėtis, amplitudė, tempas ir saugiai paskirstomas fizinis krūvis. Stebėdamas savo kūną, jo reakcijas ir klausydamas specialisto patarimų, palengva stiprinamas senjoro kūnas, atstatoma jo taisyklinga padėtis bei išvengiama skausmingų judesių.
 
Kineziterapeutė Justė pabrėžia, kad kineziterapija ypatingai naudinga asmenims turintiems stuburo problemų, esant netaisyklingai laikysenai, plokščiapėdystei, kenčiantiems nuo įvairių skausmų, sąlygotų traumų ir kitų priežasčių. Kineziterapija gali būti skiriama po operacijų, esant disko išvaržai, osteochondrozei bei kitiems negalavimams. Individualus kineziterapijos kursas padeda saugiai atsikratyti skausmų ir atstatyti jėgas.
 
Nepamirškime sportuoti ir šypsotis

Informacija atnaujinta
2022-05-06