Kokybės sertifikatai
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Užimtumas

Šiaulių miesto savivaldybės globos namuose senjorų užimtumo veiklos vykdomos integruojant multidimensinį sėkmingo senėjimo modelį - siekiame kiekvienam socialinių paslaugų gavėjui užtikrinti fizinės ir emocinės sveikatos gerovę siekiant sėkmingos asmens socializacijos.

Stacionarios globos ir slaugos padalinyje vyksta meninės saviraiškos veiklos, lavinančios senjorų vaizduotę, stiprinant smulkiąją motoriką. Individualių ir grupinių užsiėmimų metu senjorai praktiškai išbando piešimo ant popieriaus, šilko, drobės ir vandens, molio gaminių lipdymo technikas, klijuoja mozaikas, dekoruoja senas talpas paversdami jas meno šedevrais, kuria augalų kompozicijas ir kt.

Muzikos užsiėmimų metu kartu su senjorais stebime įvairius koncertus, dainuojame lietuvių liaudies dainas, galimybė dainuoti dainas lavina senjorų atmintį.

Individualių ir grupinių užsiėmimų metu senjorai dėlioja dėliones, atlieka įvairias logines užduotis, tokias kaip taškų sujungimas, kryžiažodžių sprendimas, viktorinos ir kt. Šie užsiėmimai skatina senjorus bendrauti, o tai lavina ne tik jų atmintį, gebėjimą susikaupti, mąstyti ir atlikti konkrečias užduotis, bet kartu stiprina ir socialinius įgūdžius.

Kultūrinių veiklų ir išvykų organizavimas (lankymasis amatų mugėse, muziejuose, dailės galerijose; meno kolektyvų, jaunimo organizacijų ir kitų kultūros atstovų priėmimas; kultūrinių renginių, valstybinių, kalendorinių švenčių minėjimas Globos namuose, išvykų organizavimas į miesto renginius, laisvalaikio praleidimo vietas ir kt.) stiprina senjorų orientacinius gebėjimus ir socialinių ryšių plėtrą.

Stacionarios globos ir slaugos padalinyje socialinių paslaugų gavėjai gali naudotis internetiniu ryšiu, žiūrėti televizorių, klausytis audio knygų, skaityti popierines knygas arba knygas naudojantis elektroninėmis skaityklėmis, užsiprenumeruoti norimus leidinius.

Stacionarios globos ir slaugos padalinyje įrengta įvairialypė sensorinė erdvė skatinanti senjorų minties, intelekto ir socialinių įgūdžių vystymąsi.  Multisensorinė aplinka ir įranga pritaikyta taip, kad veiktų socialinių paslaugų gavėjų taktilines, vestibuliarines, propriorecepcines, vizualines, skonio, uoslės ir klausos sistemas.

Informacija atnaujinta
2022-05-02