Kokybės sertifikatai
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Socialinės dirbtuvės

Socialinių dirbtuvių tikslas – didinti asmenų įsidarbinimo atviroje darbo rinkoje galimybes, ugdyti, lavinti ir palaikyti bendruosius ir specialiuosius darbinius įgūdžius, atliekant prasmingas darbinio užimtumo veiklas, nukreiptas į konkrečios prekės (produkto) gamybą ir (ar) paslaugos atlikimą.

Neįgaliųjų reikalų departamentas prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos, įgyvendindamas institucinės globos įstaigų pertvarką Lietuvoje, Europos Sąjungos (ES) lėšomis įgyvendins projektą „Nuo globos link galimybių: bendruomeninių paslaugų plėtra“. Šiuo projektu siekiama didinti darbingo amžiaus asmenų su proto ir (arba) psichikos negalia savarankiškumą, ir taip įgalinti juos gyventi bendruomenėje pagal jų poreikį teikiant bendruomenines apsaugoto būsto, socialinių dirbtuvių, įdarbinimo su pagalba, pagalbos priimant sprendimus, paslaugas.
Šiaulių miesto savivaldybės globos namai tapo projekto partneriais bei gavo galimybę steigti socialines dirbtuves Šiaulių mieste trejiems metams. Socialinėse dirbtuvėse gali dalyvauti proto ar psichikos negalią turintys, iš dalies savarankiški asmenys nuo 18 metų, taip pat asmenys, kuriems nustatytas nuo 20 iki 55 proc. darbingumo lygis bei tie, kuriems nustatyti labai riboti, riboti ir vidutiniai bendrieji darbiniai gebėjimai, viso – ne mažiau kaip 10 asmenų.

Dienos centro Goda lankytojai atlieka realias darbinio užimtumo veiklas, siekiant jiems padėti įgyti darbinius įgūdžius. Kiekvienam projekto dalyviui mokama stipendija. Dienos centre Goda paslaugų gavėjai įsitraukia į maisto gamybos, aplinkos tvarkymo darbus, taip pat, gamina įvairius keramikos dirbinius ir kitus rankdarbius.

 

Kontaktai: socialinis darbuotojas Arnas Šličius tel. +37060855045

Informacija atnaujinta
2023-01-13