Kokybės sertifikatai
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Savanorystė

Šiaulių miesto savivaldybės globos namai laukia savanorių!

 

Šiaulių miesto savivaldybės globos namai yra akredituota jaunimo savanorius priimanti organizacija.

Įstaiga nuo 2018 m. gegužės 15 d. yra akredituota ir jaunimo savanorius priimanti organizacija. Savanoriauti Lietuvoje gali visi asmenys nuo 14 m. bet kurioje nepelno siekiančioje organizacijoje, kaip tai numatoma Lietuvos Respublikos savanoriškos veiklos įstatyme.

Jaunimo savanoriška tarnyba (JST) – tai intensyvi 6 mėn. trukmės programa jauniems žmonėms nuo 14 iki 29 m., kurios metu jaunuoliai ne mažiau nei 35 val. per mėnesį savanoriauja pasirinktoje akredituotoje priimančioje organizacijoje, kartą per mėnesį susitinka su savanorišką veiklą organizuojančios organizacijos paskirtu mentoriumi(e), tarnybos metu mokosi įveikti sunkumus, mokosi apmąstyti patirtį bei įvardyti išmokimus, suformuluoti tobulėjimo kryptis.

JST programa – galimybė ne tik atrasti patinkančią veiklos kryptį, bet ir geriau pažinti save, ugdyti bendrąsias kompetencijas ir stiprinti pasitikėjimą savimi.

Savanoriai, kurie įgyvendina daugiau nei 3 mėnesius tarnybos, įgyja JST Pažymėjimą – dokumentą patvirtinantį tarnybos metu įgytus ar sustiprintus įgūdžius, tačiau tik 6 mėn. nenutrūkstama tarnyba suteikia 0,25 stojamojo balo pripažinimą stojant į pirmosios pakopos studijas.

Nuolat ieškome savanorių, kurie nori prisidėti prie globos namų veiklos. Savanorystė Mūsų įstaigoje – tai ne tik pilietinė pareiga, tai puiki galimybė atskleisti ir realizuoti save, išbandyti socialinio darbo veiklas, įgauti naudingos, pozityvios patirties, o visų svarbiausia – suteikti pagalbą Globos namu gyventojams!

Savanoriu gali tapti kiekvienas jeigu esi:

Nuoširdus, komunikabilus ir atviras iššūkiams žmogus. Kviečiame savanoriauti visus nuo 16 metų (su tėvų sutikimu) bei vyresnius asmenis.

Pas mus galėsite:

  • Organizuoti savo pasiūlytas užimtumo veiklas, parodas, renginius ir kt.
  • Padėti organizuoti bei rengti šventes, koncertus;
  • Padėti įvairių užimtumo veiklų metu;
  • Padėti mūsų paslaugų gavėjams kasdieninėje veikloje;
  • Kartu su mūsų paslaugų gavėjais dalyvauti sociokultūrinėje veikloje;
  • Bendrauti su visais, kuriems reikalingas dėmesys.
  • Jūsų pagalba gali suteikti daug nuoširdžių šypsenų ir teigiamų emocijų mūsų paslaugų gavėjams todėl kiekviena Jūsų praleista valanda yra labai reikalinga. Jūsų idėjos Mums yra labai svarbios!

 

Savanoriauti galite viename iš 4 globos namų padalinių:

  • Stacionarios slaugos ir globos padalinys;
  • Savarankiško gyvenimo namu padalinys;
  • Dienos centras „Goda“;
  • Integralios pagalbos padalinys.

Kiekviename padalinyje turime aktyvius specialistus, padedančius organizuoti veiklas savanoriams, pagal jų pasirinktą ir juos dominančią veiklą bei tikslinę grupę. Šiaulių miesto savivaldybės globos namai yra akredituota savanorystės įstaiga su patvirtintu savanorystės aprašu ir sutartimis.

Nusprendę tapti savanoriu prašome kreiptis:

Energetikų g. 20A, LT-79237 Šiauliai
Tel. +37060779050
El.p.: savanoris9@gmail.com
Pirmad. - ketvirtad.: 08:00 - 17:00 val.
Penktad.: 08:00 - 15:45 val.

Šiaulių miesto savivaldybės globos namai akredituota įstaiga įgyvendinant savanorystės veiklas (0.3 MB)
Informacija atnaujinta
2023-12-15