Maisto spalvos ne tik akiai, bet ir sveikatai, virtuvėje – kaip ir drabužių spintoje renkamės ne tik tai, kas patinka, bet ir tai, kas tinka, žalios spalvos edukaciją pristato socialinė darbuotoja Ligita.
Dažnai pagalvojame apie maisto produktų naudą mūsų organizmui ir labai retai – apie jų spalvų reikšmę.
Žalios spalvos maisto produktai užtikrina sveiką apetitą, tokiuose produktuose kalorijų labai mažai, o ląstelienos ir vitaminų – gausybė.
Žalios daržovės šarmina, valo organizmą, dovanoja elementų, reikalingų sveikiems kaulams ir dantims.
Žalias maistas teigiamai veikia nervų sistemą, raumenų būklę, reguliuoja medžiagų apykaitą. Šios spalvos produktai išplečia kapiliarus ir padeda sušilti, įveikti slogą, skaido kraujo krešulius.
Šiandien „Žalios spalvos maisto produktų edukacijoje” senjorai degustavo salotas, cukinijas, vynuoges, agurkus, petražoles, krapus, špinatus, rūkalą, kriaušes, avokadus ir kitas žalias daržoves bei prieskoninius augalus.
Uždek žalią šviesą savo gyvenimui!