Stacionarios globos ir slaugos padalinyje sunku rasti laiko poilsiui, mat senjorės suburia bendruomenę į eksperimentines, konditerines dirbtuves.
Nuolat skubančiame pasaulyje vis sunkiau atrasti laiko bendravimui, tad išnaudokime maisto gaminimą bendravimui, kviesdamos skanauti naujausio saldėsio, kužda moterys.
Naujausia bendruomenės narė Irena, gamindama želė desertą „Mozaika“ susibūrusių moterų prašo skirti truputį daugiau laiko ir konditerinius šedevrus gaminti be didelės skubos, pasipasakojant apie mėgstamus patiekalus.
Tremtinė Genovaitė prisimena savo vaikystę, kada juodos duonos riekė buvo gardi kaip skaniausias pyragaitis, todėl turėdama galimybę moteris visada sukasi virtuvėje.
Paklausus, koks skanėstas tinka damų popietei prie kavos puodelio, virtuvės šefės noriai dalinasi skaniausio, vasarinio želė torto „Mozaika“ receptu.
Skanėsto gamybai Jums reikės:
• Gerų draugių kompanijos;
• Šypsenų;
• Skirtingų skonių želė;
• Kondensuoto pieno indelio.
1. Pradžioje trijuose atskiruose indeliuose paruošiame trijų spalvų želė (jas ruošiame pagal nuorodas pateiktas ant pakelių). Įdedame į šaldytuvą bei palaukiame kol gerai sustings.
2. Sustingusius želė supjaustome gabaliukais, juos sumaišome dubenyje ir užpilame kondensuotu pienu.
3. Paruoštą masę paliekame šaldytuve per naktį, kad paruoštas želė tortas gerai sustingtų.
Skanaus!