Praėjusią savaitę net įmantriausio skonio mėgėjai liko nustebinti, mat Stacionarios globos ir slaugos padalinyje šurmuliavo skonių fiesta.
Slaugytoja Neringa kulinarinėse blynų dirbtuvėse, Globos namų senjorus vaišino skirtingų rūšių bulviniais blynais: su mėsa, su varške ir tradiciniais, kuriems neliko abejingų Globos namų bendruomenės narių. Skanaujant blynus, Neringa supažindino su bulvinių blynų istorija, mat mažai kas žino, kad Lietuvoje bulviniai blynai pradėti kepti tada, kai XVII a. Kėdainiuose savo dvaro prieigose bulves pradėjo auginti kunigaikščiai Radvilos. Tuo laikotarpiu blynai buvo gaminami iš tarkuotų ir kuo šviežesnių bulvių ir valgomi su obuolių uogiene, grietine ar spirgučių padažu.
Lietuviško maisto racione duona yra produktas, be kurio neįsivaizduojamas nei šventinis, nei kasdieninis stalas. Keičiantis gyvenimo būdui ir vartojimo įpročiams šiandien parduotuvių lentynose galime rasti daugybę skirtingų rūšių duonos, tad kulinarinėse dirbtuvėse „Naminė duona – nuo tradicijų iki šiuolaikinių variacijų“ kartu su senjorais kalbėjome apie skirtingas duonos rūšis ir grūdų naudą žmogaus organizmui.
Socialinio darbuotojo padėjėja Alma senjorus vaišino išskirtinės duonos rūšimis: kalafiorų, riešutų ir net grikių namine duona, šias duonos rūšis senjorai valgė pirmą kartą.
Savaitę baigėme mėgaudamiesi naminių arbatžolių puodeliu, skanaudami Napaleono pyragą, mat šis desertas – vienas mėgstamiausių, kad neaptingtume, miklindami pirštus, statėme pagaliukų šulinius, dekoravome dėžutes ir žaidėme stalo žaidimus