Kokybės sertifikatai
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Sapnų gaudyklės - sapnams gaudyti

Ką daryti, jei ramybės neduoda įkyrios mintys, nuovargis, stresas, o tik pradėjus snausti prieš akis išnyra ne baltos avytės, bet košmarai?! Galbūt viskas, ko jums reikia, – tai sapnų gaudyklės?
 
Kaip teigia socialinė darbuotoja Tatjana, pasidaryti patiems sapnų gaudyklę yra nesudėtinga, tačiau užima laiko ir pats gamybos procesas reikalauja kantrybės, bet rezultatai džiugina, todėl būtinai išbandykite!
 
Sapnų gaudyklė – ne tik jaukus ir originalus miegamojo interjero akcentas. Legendos skelbia, kad šis indėnų kilmės amuletas apsaugo nuo blogų, piktų minčių ir dvasių, nemalonių sapnų, padeda greičiau užmigti ir miegančiajam siunčia ramius, spalvotus ir džiugius linkėjimus iš sapnų pasaulio.
 
Sapnų gaudyklės istoriją skelbia net kelios legendos, viena jų – apie šamaną Lakotą. Legendoje pasakojama, kad jis vaikščiojęs aukštai kalnuose ir pamatęs stulbinamą viziją. Didis mokytojas ir išminčius Iktomis šamanui pasirodęs voro pavidalu. Dalydamasis savo išmintimi apie gyvenimą ir jo ciklus, Iktomis senuko Lakotos amulete, kuris buvo padarytas iš gluosnio vytelės, papuoštos arklio plaukais, plunksnomis ir karoliukais, surezgė voratinklį. Jis kalbėjęs, kad tas iš vytelės susuktas ratas – tarsi žmogaus gyvenimas: gimimas, vaikystė, branda, senatvė, mirtis. Viskas sukasi ratu, kur prasideda, ten baigiasi ir vėl kartojasi kitų žmonių gyvenimuose.
 
Kiekvienas iš mūsų pats pasirenka savo kelią: geros aistros nukreipia teisingu, blogos – klaidingu keliu. Todėl voratinklis yra idealus ratas su centre esančia kiauryme, pro kurią pas žmogų atkeliauja geros mintys, o blogos susipainioja voratinklyje ir išnyksta su aušra. Taigi nuo tų laikų sapnų gaudyklė buvo kabinama galvūgalyje ir nuoširdžiai tikima jos galiomis pakeisti žmogaus gyvenimą, padėti jam harmoningai ir darniai sugyventi su pasauliu, prisišaukti norimą sapną.

Informacija atnaujinta
2022-09-20