Kokybės sertifikatai
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Dovana senjorams - muzikiniai pasirodymai

Ohoho!!! Šiaulių miesto savivaldybės globos namuose lankosi žavūs Šiaulių „Rasos" progimnazijos muziką mylintys vaikai.
 
Svečiai Globos namų bendruomenės nariams dovanojo Brodvėjaus miuziklus menančius pasirodymus!!!
 
Dainomis, energija, charizma, drąsa scenai - štai kuo jaunieji atlikėjai papirko senelių širdis ❤
 
Nuoširdžiai dėkojame pedagogėms Neilitai ir Agnei už galimybę muzikos garsais stebėti lėlių, angelų, žvejų ir kitus pasirodymus.
 
Žavingoji, Agne Michalenkovaite, Jūsų kūryba ir balsas mums priminė ne tik meilės žmogui galią, bet ir suteikė sparnus didelėms svajonėms ❤❤❤
 
Siunčiame didelius linkėjimus atlikėjai Laurai Remeikienei, kurios kūrybos dainomis, mažieji draugai džiugino mūsų širdis ❤❤❤
 
 

Sveikas amžėjimas - didi dovana

Minint Pasaulinę sveikatos dienę Globos namų specialistės slaugytoja Kristina ir masažuotoja Justė sukvietė Globos namų bendruomenę atvirai diskusijai ❤
 
Diskusijos metu specialistės senjorams pasakojo apie sveiką amžėjimą. Diskusijos metu senjorai dalinosi sunkumais su kuriais susiduria kasdienybėje.
 
Renginio metu vyko klausimų - atsakymų viktorina, kurioje socialinių paslaugų gavėjai išsakė nuomonę apie judėjimo naudą ir nurodė priežastis įtakojančias fizinės veiklos sumažėjimą.
 
Didžioji dalis renginio dalyvių teigia, kad nemėgsta veiklos, susijusios su fiziniu aktyvumu, dalis senjjorų iš fizinio aktyvumo nelaukia ir nesitiki nieko gero savo sveikatai.
 
Mažesnė dalis renginio dalyvių teigia bijantys galimų griuvimų, susižalojimų, kaulų lūžių ar skausmo, kuris gali atsirasti dėl padidėjusio fizinio krūvio. Diskusijos metu senjorai prisipažino nesijaučiantys gerai ir patogiai naujoje situacijoje (pradėję mankštintis) ar su grupe nepažįstamų asmenų.
 
Pakalbėję apie fizinio aktyvo svarbą nagrinėjome sveikos mitybos principus, statėme piramidę.
 
Diskusijos metu prisiminėmė vandens naudą žmogaus sveikatai, nes VANDUO:
- Reguliuoja maistinių medžiagų pernešimą į visas kūno ląsteles;
- Padeda organizmui asimiliuojant mineralus, vitaminus, amino rūgštis, gliukozę ir kitas medžiagas;
- Padeda valantis nuo toksinų ir atliekų;
- Padeda reguliuoti kūno temperatūrą;
- Veikia kaip sąnarių ir raumenų tepalas.
 
Atlikdami praktinę užduotį ,,Surask maisto produktą" prisiminėme kokie vitaminai ir mineralai svarbūs senstant, vartojant medikamentus ir sergant įvairiomis su amžiumi susijusiomis ligomis.
 
Dalis socialinių paslaugų gavėjų buvo pamiršę apie vitamino A naudą organizmui. Didžioji dalis senjorų pagal gydytojo paskyrimą naudoja vitaminą D ir magnio papildus.
 
Diskusijos metu sudarėme atmintinę senjorams:
❤ Ne mažiau 30 min. vidutinio intensyvumo fizinė veikla penkias dienas per savaitę;
❤ Vengti persivalgymo ir sunkiai virškinamo maisto (vyresniame amžiuje visi organizmo procesai sulėtėja, tai neišvengiamai veikia ir virškinimą bei fermentinę sistemą, todėl senjorams reikėtų atidžiai rinktis maisto produktus, vartoti tuos, kuriuos jų organizmas toleruoja bei atsisakyti didelių porcijų);
❤ Klausykitės muzikos, nes muzikos garsai turi universalų poveikį gerinti nuotaiką, lengvinti nerimą ir skatinti laimės pojūčius;
❤ Kokybiškas miegas. Rekomenduojama kiekvieną vakarą eiti miegoti tuo pačiu metu, nepamirštant išjungti televizorių bent jau vieną valandą prieš miegą.
❤ Bendravimas, nuolat palaikykite ryčius su artimaisiais ir šalia esančiais asmenimis;
❤ Vaistų ir papildų vartojimas pagal gydytojo rekomendacijas.

Šiaulių miesto savivaldybės globos namai paminėjo 30 metų jubiliejų

Balandžio 17 dieną Šiaulių miesto savivaldybės globos namai atšventė 30-ąjį gimtadienį. Į svarbią šventę susirinko ne tik Globos namų bendruomenės nariai, bet ir gausus būrys svečių, kurie per dešimtmečius yra tapę gerais draugais.
 
Šventiniame vakare Globos namų bendruomenę sveikino socialinės apsaugos ir darbo viceministras Martynas Šiurkus, Seimo narių Stasio Tumėno ir Domo Griškevičiaus atstovai, bei Šiaulių miesto mero patarėjas Vincas Urbonavičius drauge su Socialinių paslaugų skyriaus vedėja Ramute Pilypiene.
 
Renginio metu Globos namų direktorė Danutė Akaveckienė visiems susirinkusiems priminė Globos namų istorijos pradžią, 1994 metais Šiaulių miesto savivaldybės globos namai buvo įkurti gydytojo Julijono Šalkauskio namų pastate, kaip katalikiškos pakraipos senelių globos namai. Įstaigos steigėjais buvo Šiaulių vyskupija ir katalikių moterų organizacija „Caritas”. 1998 metais Globos namai tapo Šiaulių miesto savivaldybės biudžetine įstaiga.
 
Pirmaisiais mėnesiais įstaiga turėjo tik 5 socialinių paslaugų gavėjus ir 8 specialistus, praėjus 30 metų Šiaulių miesto savivaldybės globos namuose socialines paslaugas gauna 500 socialinių paslaugų gavėjų, įstaigoje dirba 170 specialistų komanda.
 
Sveikinimo kalbose įstaigos vadovė ir svečiai dėkojo Globos namų specialistų komandai, kurios tikslas ne tik pagalba kiekvienam kuriam jos reikia, bet ir didelė meilė žmogui ❤
 
Renginio metu Globos namuose dirbantiems specialistams įteiktos socialinės apsaugos ir darbo viceministro Martyno Šiurkaus, Seimo narių Stasio Tumėno, Domo Griškevičiaus, Šiaulių miesto mero ir Administracijos direktoriaus padėkos ❤
 
Globos namų bendruomenei ir šventinio vakaro svečiams muzikinę programą dovanojo Globos namų, dienos centro „Spalvų muzikos orkestras", operos solistas Egidijus Bavikinas, Šiaulių Sauliaus Sondeckio menų mokyklos akardeonistai Jonas Vozbutas, Gabrielius Ružas ir atlikėja Gabrielė Lekaitė.
 
Šventinį vakarą vainikavo vaikų ir jaunimo šokių ansamblio „Šėltinis“ ir žaviųjų „Ekstreme“ gatvės šokių mokyklos šokėjų pasirodymai.
 
Renginio vedėjos Valstybinio Šiaulių dramos teatro aktorės Nomedos Bėčiūtės skaitytos eilės visiems susirinkusiems priminė, kad meilė – gyvybės šaltinis, suteikiantis žmogui sparnus ir paverčiantis neįmanomus dalykus įmanomais.
 
❤ Šiaulių miesto savivaldybės globos namų bendruomėnės nariai nuoširdžiai dėkoja fotomenininkui Sauliui Jankauskui už įamžintas šventės akimirkas.
 
❤ Dėkojame šventinio vakaro vedėjai Nomedai Bėčiūtei, Nomeda, Jūs visus mus įkvėpiate savo paslaptingumu ir žavesiu!
 
❤ Už nuostabų šventinį įvaizdį nuoširdžiai dėkojame dekoravimo salonui X Vesta Dekoravimo Salonas ir jo vadovei Dovilei Alešiūnei.
 
❤ Už jaukią šventinę vietą dėkojame Šiaulių kultūros centro kelektyvui.
 
❤ Dėkojame Almos desertams ir Pravers komandai už pačias gardžiausias šventines vaišes.
 
❤ Didelį AČIŪ tariame visiems atlikėjams, jų mokytojoms bei mokytojams: Egidijui Bavikinui, Šiaulių Sauliaus Sondeckio menų gimnazijos akardeonistams Jonui Vozbutui, Gabrieliui Ružui ir atlikėjai Gabrielei Lekaitei, Jaunimo šokių ansambliui „Šėltinis“, Extreme Šokių Mokykla bendruomenės nariams.
 
❤ Dėkojame visiems šventės svečiams už sveikinimus, dovanas, palinkėjimus ir gerą laiką drauge!
 
Renginį viešina mūsų draugai Etaplius, Laikraštis „Šiaulių kraštas“ ir Šiaulių miesto savivaldybė ❤❤❤

Žinojimas saugo

Lietuvos pasirengimo ekstremaliosioms situacijoms interneto svetainė www.lt72.lt, joje galite sužinoti, kaip pasiruošti nelaimėms ir kaip elgtis jų metu.
 
Kiekvienas iš mūsų turi pasirūpinti savimi ir artimaisiais bent 72 valandas, kol atvyks pagalba.
 

Mūsų namuose - Stebuklų metas

ODORO - Lietuvoje gaminamų kvepiančių produktų, skirtų namams, prekės ženklas, kurio tikslas - mylimiausioms erdvėms suteikti nuotaiką, spalvas ir jaukumą per kvapą.
 
ODORO išskirtinumai - itin geras kvapo efektas, kurį lemia itin aukšta aromatinio aliejaus koncentracija, lietuvių uoslei pritaikyti kvapai, daug meilės ir profesionalumo kiekvienoje detalėje ir smulkmenoje.
 
Šiaulių miesto savivaldybės globos namų bendruomenė džiaugiasi geradarių dovana, mūsų namai kvepia magiškai, ODORO mums dovanoja namų kvapus „Stebuklų metas“.
 
Stebuklai mūsų namuose prasideda vos įžengus pro duris, čia mus ir Globos namų svečius džiugina saldus, romantiškai gaivus kvapas kurį skleidžia skirtingos kvapo natos: persikas, avietė, raudonos uogos, lelija, gintaras, kedras, vanilė ir muskatas.
 
Namų kvapai savo stilinga talpa ir visus užburiančiu kvapu puošia ir kvėpina Globos namų viešąsias erdves ir senjorų kambarius. Dėka ODORO, mūsų namuose vyrauja šventiška nuotaika, prabudinančia senelių laimės pojūtį, džiugesį, norą apsikabinti ir įžvelgti nesibaigiančius stebuklus kiekvienoje senjorų gyvenimo akimirkoje.
 
Nuoširdžiai dėkojame ODORO už dovanas ❤
 

Pasaulinės Parkinsono dienos minėjimas

Pasaulinė Parkinsono diena kasmet minima balandžio 11 dieną, siekiant atkreipti visuomenės dėmesį į Parkinsono ligą.
 
Globos namų slaugytoja Elmutė sukvietė Globos namų bendruomenę į grupinę paskaitą, kurios metu senjorai prisiminė ligos simptomatiką ir prevencines priemones.
 
Parkinsono liga – neurodegeneracinė liga, prasidedanti dėl dopamino trūkumo ekstrapiramidinėje sistemoje, sukelianti smegenų funkcijos sutrikimus, kurie nulemia palaipsnį judesių kontrolės praradimą. Tai lėtinė, progresuojanti liga, tačiau tam tikras fizinis aktyvumas rekomenduojamas visose ligos stadijose.
 
Parkinsono ligą išduoda ne tik rankų drebėjimas – nejudrus ir sustingęs kūnas, nusilpusi uoslė ar skonis, prasta nuotaika, blogas miegas, nuovargis.
 
Vieni dažniausiai pasireiškiančių yra motoriniai simptomai: judesių sulėtėjimas, sutrumpėjęs žingsnis, sunkumas pradėti judesį, raumenų sukaustymas. Visa tai padidina ir kritimų riziką.
 
Kita simptomų grupė yra nemotoriniai simptomai: depresija, nuovargis, kognityvinių funkcijų blogėjimas, apatija, miego sutrikimai, skausmai, vidurių užkietėjimas, ortostatinė hipotenzija.
 
Aktyvus dalyvavimas įvairiose meninėse ir sportinėse veiklose, socialinė įtrauktis labai svarbi Parkinsono ligos prevencijai – priminė slaugytoja Elmutė.
 
Specialistė drauge su senjorais išbandė greitą mankštą, kuri labai svarbi kasdieninės smulkiosios motorikos lavinimui ❤

Dalyvavome Muilo gamybos edukacijoje

Istoriniai šaltiniai teigia, kad muilas buvo gaminamas iš medžio pelenų ir vandens mišinio, kuris būdavo virinamas ir jame tirpinami riebalai. Egipto archeologai, kasinėdami Nilo deltoje, išsiaiškino, kad muilas buvo gaminamas mažiausiai prieš 6000 metų, - primena socialinė darbuotoja Žydrūnė.
 
Muilą naudojame kasdien, tačiau nesusimąstome, kaip jis atsirado? Kaip prausėsi karaliai ir jų damos viduramžiais, kada atsirado toks muilas, kokį naudojame dabar? Viską apie muilą, jo istoriją ir gamybos ypatumus sužinojome muilo gamybos užsiėmime su edukatore Ramune ❤
 
Užsiėmimo metu dalyviai ne tik išmoko derinti spalvas, bet ir kaip tikri muilo gamybos ekspertai kūrė savo muilo receptą, formas ir muilo ornamentus.
 
Visi Globos namai kvepėjo skiritngais kvapais: levandomis, apelsinais, čiobreliais ir kitais kvapais, mat kiekvienas edukacijos dalyvis savo muilą kvėpino mėgstamiausiais eteriniais aliejais.
 
Išbandykite naminio muilo magiją ir savo namuose !!! ❤

Mūsų dienos kaip šventė!

Prabėgo pirmasis šių metų ketvirtis, atrodo tik purų sniegą kasėme savo namų kiemo teritorijoje, o jau šiandien džiaugiamės grįžusios mūsų mylimos gandrų poros kaiminyste už tvoros!!!!
 
Dalinamės trumpa refleksija, apie pirmuosius tris šių metų mėnesius Globos namuose ❤
 
Primename, kad Šiaulių miesto savivaldybės globos namai yra akredituota jaunimo savanorius priimanti organizacija.
 
Šiaulių miesto savivaldybės globos namai laukia savanorių!
 
Laukiame Jūsų atviromis širdimis ❤❤❤

Natūralios dovanos puošia senjorų šventinį stalą

Šiaulių miesto savivaldybės globos namų senjorai susibūrę velykiniams pusryčiams diskutuodami teigia, kad Velykinis stalas neįsivaizduojamas be margučių, žalumynų ir gamtos natūralumą simbolizuojančių namų aksesuarų.

Senjorai prisimena, kad jų vaikystės laikais kiekvienas daiktas atsidūręs ant šventinio stalo, simbolizuodavo namų pilnatvę ir gerovę ❤️

Šiandien dalindamiesi velykinėmis istorijomis džiaugiamės "Medžio istorijos" dovanomis - ąžuoliniais kiaušinių dėkliukais, kurie ne tik džiugina ir puošia senelių namus, bet ir įkvepia ieškoti ąžuolinės tvirtybės kasdienybės akimirkose.

Dėkojame Medžio Istorijos už išskirtines dovanas seneliams ❤️❤️❤️

https://www.medzioistorijos.lt/

Su pavasario žaluma laukiame spalvingos Velykų šventės

„Velykos – pavasario šventė, kai esame išsiilgę natūralios žalumos, o kol jų laukiame už lango, turime laiko gaivumo nuotaiką susikurti namuose.
 
Globos namų moterys džiaugiasi, kad kūrybinėse dirbtuvėse pavyksta pasigaminti tvarias dekoracijas, štai susirinkusios nugenėtų medžių šakeles, atsinaujinusios senas velykines dekoracijas šiais metais ir vėl nuostabiai pasipuošėme namus.
 
Džiaugdamiesi velykinėmis nuotaikomis, Globos namuose svečiavosi Šiaulių "Spindulio" ugdymo centras bendruomenės nariai, kurie kartu su senjorais dalinosi Velykų šventės tradicijomis ir vaišinosi gardžiais kepiniais, kuriuos kepė ugdymo centro tėveliai.
 
Svečiai kartu su senjorais žaidė „Didžiojo kiaušinio" žaidimą, vieni kitiems linkėdami tvirtų margučių ir geros sveikatos. Susitikimo metu seneliai dalinosi gyvenimiškomis pamokomis ir patarimais, kurių aktyviai klausėsi jaunieji draugai.
 
Šventinę popietę baigėme susitikimu su Šiaulių sporto gimnazija sportininkais, kurie saldžiomis dovanėlėmis palepino visus Globos namuose gyvenančius senelius ❤
 
Puoškite namus, dailindamiesi širdies gerumu ir saulės šiluma ❤