Kokybės sertifikatai
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Šiaulių maltiečių dovanos džiugina senelius

Kalėdos ant slenksčio, visi ieškome dovanų kitiems ir patys jų laukiame. Šiaulių maltiečių grupės savanoriai labiausiai jų laukia ne sau, o vienišiems seneliams.
 
Šiais metais, jau septynioliktą kartą, Šiauliuose buvo rengiama akcija „Maltiečių sriuba“. „Maltiečių sriuba“ Lietuvoje tapo viena svarbiausių maltiečių bendruomenės vertybių greta kitų dviejų, kurias beveik tūkstantį metų puoselėjo Maltos Ordinas. Tai - tikėjimo saugojimas ir pagalba žmogui.
 
„Maltiečių sriuba“ akcijai Šiauliuose visada rengiamas didelis koncertas, šiais metais akcijos metu vyko muzikinis renginys - „Laiškas vienišam seneliui“.
 
Be muzikinio sveikinimo buvo ir pačių tikriausių laiškų, Šiaulių miesto gimnazijų ir progimnazijų moksleiviai stropiai piešė atvirukus, kūrė tekstus kiekvienam iš 130 adresatų asmeniškai. Visi šie atvirukai su kukliomis, šiltomis dovanėlėmis pasiekė Maltiečių senelių namus, vieni jų - Šiaulių miesto savivaldybės globos namai.
 
Kad senjorai gautų saldžias dovanėles ir šiltas kojines, labai pasistengė „Juventos“, Medelyno, Rėkyvos progimnazijų, Didždvario, Stasio Šalakauskio gimnazijų ir Sauliaus Sondeckio menų gimnazijos, Katedros vaikų dienos centro bei Prekybos ir verslo skyriaus bendruomenės.
 
Dėkojame geraširdžiams už dovanas ❤️

Informacija atnaujinta
2022-12-22