Kokybės sertifikatai
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Raugintas maistas paįvairina mitybą ir saugo nuo ligų

Šiandieniniame, visko pertekusiame pasaulyje nuolat kyla pagunda valgyti stipraus skonio, bet labai mažai naudos turinti maistą.
 
Jau seniai moksliškai įrodyta, kad egzistuoja ryšys tarp mitybos būdo ir sveikatos, todėl žmonės vis dažniau prisimena, paprastus, natūraliai paruoštus maisto patiekalus. Šiuolaikiniai žmonės vis dažniau atsigręžia į gamtą, raugina ir marinuoja sezoninius vaisius ir daržoves, bei valgo gamtoje randamus „saldumynus“.
 
Vėlyvą rytmetį Šiaulių miesto savivaldybės globos namų slaugytoja Asta subūrė Globos namų bendruomenės narius degustacijai - diskusijai, kurios metu dalinomės savo receptais apie daržovių, vaisių ir uogų atsargų marinavimą ruošiantis žiemai. Grupinės diskusijos dalyviai vienbalsiai teigė, kad ankstesniais laikais, maistas buvo kitoks – kokybiškesnis.
 
Slaugytoja Asta gausiai susibūrusios bendruomenės narius vaišino namuose raugintais obuoliais, česnakais, raugintais kopūstais, bei natūraliai spaustomis pomidorų ir salierų sultimis. Specialistė priminė, kad salierus Hipokratas augino ne kaip daržovę maistui, bet kaip augalą vaistams gaminti.
 
Degustuodami gardžias sultis senjorai teigė, kad jos vienos mėgstamiausių, slaugytoja priminė apie pomidoruose esančio Kalio naudą žmogaus širdžiai, visiems turintiems skrandžio problemų moteris patarė pomidorų sultimis kasdien nepiktnaudžiauti.
 
Degustacijos dalyviams specialistė pasiūlė paskanauti arbatos grybo gėrimo, išgaunamo fermentacijos būdu. Daugeliui šis gėrimas pažįstamas Kombuchos pavadinimu, o naujiems degustatoriams šis gėrimas priminė šampano gėrimą.
 
Deserto patiekalui, siekiant stiprinti jų imunitetą – slaugytoja Asta pasiūlė bičių duonelės rutuliukus, kuriais minta ir pačios bitės.
 
Būkit sveiki ir sotūs !!!

Informacija atnaujinta
2023-01-24