Kokybės sertifikatai
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Kokybiškas kvėpavimas užtikrina gerą savijautą

Globos namų bendruomenės nariai visada noriai buriasi į slaugytojos Elmutės organizuojamus praktinius kvėpavimo užsiėmimus, jų metu ne tik giliname taisyklingo kvėpavimo žinias, bet ir atsipalaiduojame.
 
Pirmųjų užsiėmimų metu bendruomenę stebino specialistės naudojami taisyklingo kvėpavimo metodai ir priemonės, pavyzdžiui kvėpavimas per šiaudelį, figūrinis kvėpavimas, tačiau dabar - mums tai malonumas ❤
 
Taisyklingas kvėpavimas moko mus kaip maksimaliai išnaudoti visą plaučių tūrį ir kontroliuoti kvėpavimą. Taisyklingas kvėpavimas turi būti gilus, lėtas ir ritmingas, taisyklingo kvėpavimo taisykles primena Elmutė.
 
Dauguma žmonių kvėpuodami naudoja tik dalį savo plaučių tūrio. Jie kvėpuoja paviršutiniškai, per mažai išplėsdami krūtinės ląstą ir nepakankamai aprūpina organizmą deguonimi. Tokie žmonės vaikšto susikūprinę, kenčia nuo nugaros ir sprando skausmų, labai greitai pavargsta.
 
Taisyklingas, visavertis kvėpavimas, gerina kraujo cirkuliaciją, deguonies panaudojimą, didina gyvybinę plaučių talpą, nuramina protą, nervų sistemą, sumažina psichinę ir raumenų įtampas, šalina depresijos simptomus ir emocinį nestabilumą.

Informacija atnaujinta
2023-11-03