Kokybės sertifikatai
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Žolinių savaitės renginiai Globos namuose

Šiaulių miesto savivaldybės globos namų specialistams netrūksta išmonės įtraukiant bendruomenę į kūrybines, pažintines ir sportines veiklas. Praėjusią savaitę Globos namuose šurmuliavo Žolinės renginiai.
Renginių savaitę pradėjome skanaudami arbatžolių arbatą, mėgaudamiesi arbatos gėrimo ritualu, diskutavome apie lietuviškų arbatžolių naudą žmogaus organizmui. Socialinio darbuotojo padėjėja Justina senjorus vaišino ruginės duonos ir sūrio tortu.
Floristinėse dirbtuvėse „Lietuviški žolynai“, moterys rišo puokšteles Žolinės šventei, socialinio darbuotojo padėjėjos Dalia ir Gintarė pasakojo, kad krikščionybės laikais buvo tikima, kad Žolinė – moterų šventė. Moterys susirinkdavo į vieną trobą ir rišdavo puokštes, jos buvo didelės, gausios šventintų žolynų iš daržo ir iš sodo. Puokštėje būtinai rasdavosi ir vaistinių augalų, nes žmonės tikėjo, kad per Žolinę šventinti augalai turi didesnių gydomųjų galių.
Moterų surištomis puokštelėmis pasipuošėme Žolinės mišių patalpą, vėliau šventintomis augalų kompozicijomis – Globos namų viešąsias erdves ir asmenines erdves.
Kūrybinėse dirbtuvėse „Džiovintų augalų paveikslai“, moterys iš džiovintų augalų, kuriuos kruopščiai rinko ir džiovino socialinio darbuotoja padėjėja Irma, kūrė atvirutes. Moterų rankomis sukurtos atvirutės buvo eksponuojamos kiemo galerijoje, kur žolės stiebeliams pasipuošus rasos lašais atsiskleidžia tikrasis rankdarbių grožis.
Svarbiu Žolinių savaitės akcentu tapo Šiaulių miesto savivaldybės globos namų kvapo rinkimai, mat prieš keletą savaičių parfumerio dirbtuvėse sukūrėme tris namų kvapo pavyzdžius. Po įnirtingų rinkimų išriktas Šiaulių miesto savivaldybės globos namų kvapas „Vintažinės širdys“.
Žolinių savaitės renginius baigėme lietuvių liaudies tautinių žaidimų olimpiada. Sporto renginyje netrūko juoko, naujų potyrių, sportinės energijos bei gerų emocijų.

Informacija atnaujinta
2020-08-18