Kokybės sertifikatai
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Klinika Šiauliuose skelbia iniciatyvą globojamiems senoliams – kviečia nemokamoms procedūroms

Dovanoti šypseną – tokį tikslą išsikėlė Šiauliuose įsikūrusi „Senojo Bokšto“ medicinos klinika. Globojamiems senoliams odontologai suteiks nemokamas konsultacijas bei neatlygintinai atliks profesionalią burnos higieną. O kaip kviečia patys: „Norime savo klinikoje matyti rečiausiai čia apsilankančius – senjorus. Ir šįkart dėl kainų nereikės sukti galvos, išlaidomis pasirūpinsime mes“.
 
Klinikos vadovas Tadas Kondratavičius teigia – „Padovanok šypseną senjorui“, tai ilgai brandinta ir puoselėta idėja. O „Šiaulių miesto savivaldybės globos namų“ senjorai bei paslauga, kurią atliks klinikos specialistai pasirinkta neatsitiktinai – juos pastūmėjo atlikta liūdinanti apklausa. „Šiaulių miesto savivaldybės globos namai yra inovatyvi ir bendradarbiaujanti įstaiga, suteikianti socialinių paslaugų gavėjams saugią ir šiuolaikišką aplinką. Ši įstaiga įkūnija vertybes, kuriomis ir mes vadovaujamės: pagarba, dėmesys, profesionalumas, bendradarbiavimas. Todėl labai greitai atradome aiškią bendradarbiavimo kryptį. Deja, senjorai – viena iš visuomenės grupių, rečiausiai besilankančių pas odontologus. Kaip rodo apklausos, daugelis šių vizitų vengia dėl aukštų paslaugų kainų. Todėl norime suteikti senoliams galimybę reguliariai apsilankyti pas specialistus ir suteikti jiems reikalingiausią paslaugą – burnos higieną“, - dėstė T. Kondratavičius.
 
Pasidomėjus apie organizuojamos akcijos terminą, klinikos vadovas šypteli ir tvirtina, jog ši paslauga – ilgalaikė. Todėl pasinaudoti pasiūlymu galės kiekvienas Šiauliuose įsikūrusių Globos namų socialinių paslaugų gavėjas. Jų šiai dienai per keturiasdešimt. „Ilgai ieškojome, kam labiausiai reikia mūsų pagalbos. Galiausiai, pasitarę su Globos namų kolektyvu, nusprendėme padėti senjorams. Dovanosime reikiamas paslaugas: konsultuosime, patarsime iškilus bėdoms, prireikus atliksime taip visiems būtiną burnos higieną. Ši paslauga vyresnio amžiaus asmenims išties labai vertinga: ji apsaugo nuo dantų gedimo, infekcijų, uždegimų plitimo ir kitų bėdų. Be to, ją reikia atlikti bent porą kartų metuose“, - pasakojo T. Kondratavičius.
 
Apie dantų priežiūrą brandaus amžiaus asmenims ir kasdienių įpročių svarbą antrino ir klinikoje dirbanti burnos higienistė Justina Kiškevičiūtė. Ekspertės teigimu vyresnio amžiaus asmenis dažniausiai kamuoja parodontozė, dantenų uždegimai, pakitusi dantų spalva, nemalonus kvapas, nusidėvėjęs emalis. Tačiau visa tai – išsprendžiama, tereikia apsilankyti ir su specialistu aptarti gydymo ir profilaktines priemones. „Jokia paslaptis, negydomi dantys, ypač vyresniame amžiuje kelia ne tik diskomfortą, bet didina riziką jų visai netekti. Nelaukite kol taip nutiks. Apsilankykite pas specialistą, įvertinkite dantų būklę, jei reikia – pradėkite gydymą. Tačiau neužmirškite ir paprastesnių, kasdienių priemonių, kurios pasitarnaus siekiant išsaugoti dailią šypseną. Reguliariai valykite dantis bei tarpdančius, rinkitės jums tinkamą dantų pastą, skalaukite burną skalavimo skysčiu, kartą ar du kart per metus ateikite į kliniką apžiūrai ir nepamirškite karts nuo karto atlikti burnos higienos. Na, o jei turite klausimų, kreipkitės – mes pagelbėsime visais atvejais“, - pokalbį baigė J. Kiškevičiūtė
Prisidėti prie senolių šypsenos gali kiekvienas, klinikoje tam sukurta aukų dėžutė.
 
Parengė: Austėja Matusaitė

Informacija atnaujinta
2022-02-18